Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?
Soğuk kış günlerinde adeta bir hediye gibi değil midir, en yakın lokantanın mercimek çorbası… O an, bildiğimiz tüm yemek tariflerinden daha lezzetli gelmez mi, Müptelası değil miyiz?
Bu nefis lezzeti ev konforunda yaşayın istedik. Bu sefer soğuk kış günleri evde kendinizi lokanta usulü çorbayla şımartın bizce. Eh önümüzde çetin bir kış bizi bekliyor. Sarı mercimeğin güzeller güzeli rengine… Hem blenderdan çekilip hem de süzgeçten süzülen pürüzsüz dokusuna saygı duruşunda bulunuyor ve tarifi sizinle buluşturuyoruz.
Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi için malzemeler:
Çorba için:
1su bardağı sarı mercimek
1,5 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Lokanta usulü mercimek çorbasının püf noktaları
Un kavrulduktan sonra suyu ilave ederken çırpma teli kullanmak çorbanın topaklanmasını engeller.
Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?
Mercimekleri bol suda yıkayın. Tereyağını eritin ve küp küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun.
Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun.
Çırpma teliyle unu çırpıyorken tavuk suyunu ilave edin.
Mercimekleri de ilave edin ve kalan sıcak suyu da ilave edip kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca tuzu ilave edin ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Kaynayan ve kıvamlanan çorbayı blenderdan geçirin.
Daha sonra ince delikli bir süzgeçten süzün ve pürüzsüz kıvama getirin.
Üzeri İçin:
Tereyağını eritin ve eriyen tereyağında pul biberi kavurun. Kaynayan çorbanın üzerine dökün ve tahta kaşık yardımıyla yağın çorbayla karışmasına yardımcı olun.