Anasayfa Blog Tarım Haberleri 2028 Vizyonu: Dünya Lideri Türkiye, Sera Yetiştiriciliğinde Yeni Bir Çağı Başlatıyor!
2028 Vizyonu: Dünya Lideri Türkiye, Sera Yetiştiriciliğinde Yeni Bir Çağı Başlatıyor!

2028 Vizyonu: Dünya Lideri Türkiye, Sera Yetiştiriciliğinde Yeni Bir Çağı Başlatıyor!

Tarım sektörünün önemli bir bileşeni olan sera yetiştiriciliği, Türkiye’de büyük bir atılım ve genişleme dönemine giriyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülkenin sera yetiştiriciliğindeki potansiyelini açığa çıkarmak amacıyla Sera Organize Tarım Bölgelerinin (Sera OTB) sayısını büyük ölçüde artırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin tarım sektörünü geleceğe taşıyacak büyük bir hamle başlatıyor. Sera Organize Tarım Bölgeleri’nin (Sera OTB) sayısını 2028 yılına kadar 100’e çıkarma hedefiyle devrim niteliğinde bir projeyi duyurdu.

Bu projenin temel amacı, kesintisiz üretim ve yüksek verim sağlayarak çevreye saygılı bir tarım modeli oluşturmak. Sera OTB’ler, yeterli büyüklükte ve güçlü altyapıya sahip olarak tasarlanıyor ve sıfır atık ilkesine dayalı bir yaklaşımla atık yönetimi süreçlerini verimli bir şekilde kullanmayı amaçlıyor.

Şu an için altyapıları tamamlanan 10 Sera OTB, yatırımcıların hizmetine sunulmuş durumda. Bu bölgelerde besi, jeotermal ısıtmalı sera, hayvan ürünleri ve karma üretim gibi farklı tarım alanlarında faaliyetler sürdürülüyor. Söz konusu bölgelerin 8’inde üretime geçilirken, 2’sinde ise parsel tahsisleri ve yatırımcıların üstyapı inşaatları devam ediyor.

Bakanlık ayrıca İstanbul’un sebze ihtiyacının bir kısmını karşılayacak olan Çanakkale-Ayvacık Jeotermal Isıtmalı Sera OTB ve dünyanın en büyük Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi Projesi Gönen Jeotermal Isıtmalı Sera OTB’ye tüzel kişilik kazandırdı. Bu projeler, jeotermal, rüzgar, güneş ve biokütle enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak çevreci tarım uygulamalarını teşvik ediyor.

Türkiye’nin Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu projelerin ülkenin kalkınmasına, yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata katkı sağlayacağını belirterek, “Jeotermal enerji kaynaklarını daha fazla kullanarak üretim maliyetlerini düşürmeyi, gıda arzının sürekliliğini sağlamayı ve yıl boyunca üretim yapabilme imkanına kavuşmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye, jeotermal sera yetiştiriciliği alanında dünya lideri konumunda bulunuyor ve bu hamle, ülkenin bu liderliğini daha da pekiştirecek nitelikte. Bakan Yumaklı, 2028 yılında Sera OTB sayısını 100’e çıkarma hedefini de vurgulayarak Türkiye’nin tarım geleceğini aydınlattı.

Bu dev proje, Türkiye’nin tarım sektörünü sürdürülebilir bir geleceğe taşıyarak çevre dostu tarım uygulamalarını teşvik ediyor ve ülkenin tarım potansiyelini maksimum düzeyde değerlendirmeyi amaçlıyor. Türkiye, tarım alanındaki bu yenilikçi yaklaşımıyla uluslararası alanda da dikkatleri üzerine çekmeye devam edecek gibi görünüyor.

Abone ol ve son eklenen firmalar hakkında e-posta al

© 2018 Toptancılar Sitesi. Tüm Hakları Saklıdır.