Anasayfa Blog Tarım Haberleri Modern Tarım Yöntemleriyle 10 Dönümlük Tarlasında Dev Ürünler Elde Ediyor
Modern Tarım Yöntemleriyle 10 Dönümlük Tarlasında Dev Ürünler Elde Ediyor

Modern Tarım Yöntemleriyle 10 Dönümlük Tarlasında Dev Ürünler Elde Ediyor

Adıyaman’ın Samsat ilçesine bağlı Çiçek köyünde yaşayan çiftçi Ercan Avcı, tarımın geleceği için atılım yapıyor. 10 dönümlük arazisinde uyguladığı modern tarım yöntemleriyle, kısa bir sürede büyük başarı elde etti. Üzüm, Antep fıstığı ve biber yetiştiren Avcı, 17 ay gibi kısa bir sürede tonlarca ürün elde etti.

Ercan Avcı, gelirini artırmak ve çevresine örnek olmak amacıyla tarlasına modern tarım teknikleri uygulamaya başladı. Tarlasına Antep fıstığı fidanları diken Avcı, aynı zamanda damlama sulama sistemi ve modern telli terbiye sistemi kurarak üzüm yetiştirmeye başladı. İlk yılında 10 ton üzüm hasadı yapan çiftçi, yaklaşık 30 ton biber ürettiği bahçeye de Antep fıstığı fidanlarını dikti.

Eğitimci olan Ercan Avcı, bu projeyi çevresindeki diğer çiftçilere öğretmeyi amaçlıyor. Tarlasında istihdam yaratarak 10 aileyi işe alan Avcı, “Kuru tarımdan sulu tarıma geçme kararı aldım ve 17 ay önce diktiğim bağdan ilk ürünü elde ettim. Damlama sulama sistemi ile sulama yapıyoruz. Üzümlerimiz iç piyasada tüketilirken aynı zamanda ihracata da uygun. Ayrıca, bağlar arasına diktiğimiz biberlerle birlikte istihdam yaratıyoruz. Amacımız Antep fıstığı yetiştirmek. Diktiğimiz fidanlar gelecek yıl aşılanacak ve yedinci yılında meyve verecek. Bu projeyi diğer çiftçilerimize örnek olması için hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

Ercan Avcı’nın başarısı, tarım sektöründe modern yöntemlerin kullanılması ve verimliliğin artırılması açısından ilham verici bir örnek oluşturuyor.

 

Abone ol ve son eklenen firmalar hakkında e-posta al

© 2018 Toptancılar Sitesi. Tüm Hakları Saklıdır.