9. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 17-18 Ekim’de Düzenleniyor
Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Sürdürülebilirlik Akademisi’nin birlikte düzenlediği Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, 9. yılında sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek gıdanın geleceğini ele almaya devam ediyor. Bu yıl “Su Hayattır, Su Gıdadır – Kimse Geride Kalmasın” temasında gerçekleşecek zirve, 17-18 Ekim tarihlerinde T.C Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) desteğiyle düzenlenecek. Gıda sektörünün tüm paydaşları, zirvede bir kez daha iklim değişikliğinden gıda ekonomisine gündemin önemli konularında fikir alışverişinde bulunacak.
Gıda sanayii ve tedarikçilerinin temsilcileri, start-up’lar ve HORECA profesyonelleri dahil olmak üzere tüm gıda dönüşüm liderleri, geleceğin gıdalarını pozitif yönde değiştirebilme hedefiyle zirvede bir araya gelecek. Ayrıca zirvede iş dünyasının yanında kamu, bilim ve sivil toplum alanlarından ulusal ve uluslararası uzmanlar da yerlerini alacak. Sektörün önde gelen firmalarının sponsorluğuyla güçlenen zirve bu sene ilk gün fiziki olarak, ikinci gün ise online olarak düzenlenecek. Dileyen katılımcılar bilet alarak fiziki etkinliğe katılırken, etkinlik her iki gün online olarak da takip edilebilecek.
Gıda alanının tüm paydaşlarını bir araya getiriyoruz
Etkinliğin ev sahiplerinden Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, dokuzuncusu gerçekleşecek olan zirveyle ilgili olarak; “Gıda insan hayatının devamını sağlayan en temel ihtiyaç. Pandemi, doğal afet ve kriz dönemlerinde üretiminden tedarikine gıdanın sürdürülebilirliğinin önemini bir kez daha görüyoruz. Bu noktada bütünsel bir bakış açısıyla tüm paydaşların bir araya gelmesi gerektiğini her zaman vurguluyoruz. TÜGİS olarak öncülük ettiğimiz gıda sektörünün paydaşlarının bir araya geldiği Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’ni, 9. kez düzenlemenin gururunu yaşıyoruz” açıklamalarında bulundu.