Ceviz nasıl muhafaza edilmeli?
Ceviz hasadının başladığı bu dönemde taze cevizleri uzun bir süre boyunca keyifle tüketebilmek için uygun saklama koşulları önemlidir. Cevizlerinizi bozulmaktan korumanın püf noktalarına göz atalım.
Cevizi 1 yıla kadar taze tutan yöntem
Uzun süre tazeliklerini korumak için cevizlerinizi saklamak önemlidir. Ceviz, besin değeri yüksek, sağlığa birçok fayda sağlayan bir atıştırmalıktır. Ancak bu değerli yiyeceğin bozulmasını engellemek için bazı önlemler almanız gerekebilir.
Özellikle cevizler kabuklu haldeyse, onları tüketmek için ihtiyacınız olan kadarını kırmak en iyisi olacaktır. Böylece kabuklu cevizlerin iç kısımları daha uzun süre taze kalacaktır. Ancak kabuklarını ayırdıysanız, hava almayan bir poşet veya kap içinde saklamak ve bunu karanlık bir yerde yapmak önemlidir.
Kabuklu cevizleri buzdolabına koymak da bir seçenektir ve bu şekilde 6 ay kadar tazeliğini koruyabilirler. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız, derin dondurucu da bir seçenek olabilir ve cevizler bu şekilde 1 yıla kadar tazeliğini muhafaza edebilirler.
Eğer cevizleriniz yaşsa, onları nemli bir bezin üzerinde bekletmek küflenmeyi engellemeye yardımcı olabilir. Cevizlerin içi iyi kurursa, saklama süresi de artacaktır.
Cevizleri buzdolabına yerleştirirken, mümkünse paketler halinde koymak önemlidir. Böylece cevizler hava ile temas etmez ve tazeliklerini daha uzun süre korurlar. Hafıza sorunlarına iyi gelen cevizlerin sağlıklı etkilerinden faydalanmak için bu saklama yöntemlerini kullanabilirsiniz.